Nee. Met de Free- en Starter-abonnementen krijgt één persoon toegang.
Als je personen wilt toevoegen, rollen wilt toewijzen of merken met anderen wilt delen, heb je een Advanced-abonnement of hoger nodig.
Een samenwerker toevoegen in Metricool
Bijgewerkt vandaag
Voeg een samenwerker toe als iemand toegang nodig heeft tot een of meer specifieke merken. Jij kiest de merken en een rol voor elk merk, zodat dezelfde persoon bij het ene merk redacteur kan zijn en bij het andere analist.
Samenwerkers toevoegen is mogelijk met Advanced- en Custom-abonnementen. Met de Free- en Starter-abonnementen krijgt één persoon toegang en kun je geen extra personen toevoegen.
Als je iemand dezelfde rol wilt geven voor al je merken, ook voor merken die je later toevoegt, voeg dan een teamlid toe. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Bekijk Gebruikersbeheer in Metricool.
Een samenwerker toevoegen
Klik in het bovenste menu op de drie horizontale strepen rechts, selecteer Gebruikersbeheer en klik op Samenwerker toevoegen.
Als je toegang geeft aan iemand met een gratis account, blijft de melding 'Upgraden' zichtbaar. De samenwerker heeft echter wel toegang tot premiumfuncties voor de gedeelde merken. Bekijk hier meer informatie over gedeelde merken.
Vul het e-mailadres van die persoon in en klik op Doorgaan.
Selecteer de merken en wijs een rol toe. Je kunt voor elk merk een andere rol kiezen.
Kies of je een melding naar de nieuwe samenwerker wilt sturen en klik tot slot opnieuw op Samenwerker toevoegen.
Uitnodigingen die per e-mail worden verstuurd, verlopen na 24 uur. Als de uitgenodigde persoon de uitnodiging dan nog niet heeft geaccepteerd, zoek je die persoon op het tabblad Samenwerkers in Gebruikersbeheer en klik je op Link opnieuw versturen. Je kunt de link één keer per uur opnieuw versturen.
Als je toegang hebt tot meer dan één organisatie, selecteer je de juiste organisatie in de keuzelijst Organisatie voordat je begint. De merken en rollen die je ziet, horen bij die organisatie.
Rollen voor samenwerkers
Kies een van de standaardrollen of een aangepaste rol. Een rol met alleen organisatiemachtigingen kan niet aan een samenwerker worden toegewezen, omdat organisatiemachtigingen alleen van toepassing zijn op teamleden. Bekijk Rollen en machtigingen in Metricool om te zien wat elke machtiging inhoudt of om een rol aan te maken.
Veelgestelde vragen
Kan ik met elk abonnement meer personen toevoegen?
Welk abonnement heb ik nodig om samenwerkers toe te voegen?
Samenwerkers zijn beschikbaar met de abonnementen Advanced en Custom.
Kan ik een merk delen met iemand die een Free-account heeft?
Ja. Als het merk bij een account met een geschikt abonnement hoort, kun je het delen met iemand die een Free-account heeft.
Die persoon blijft de melding 'Upgraden' zien in het account, maar heeft binnen het gedeelde merk toegang tot premiumfuncties op basis van de toegewezen machtigingen.
Kan ik voor elk merk een andere rol toewijzen?
Ja. Wanneer je een samenwerker toevoegt, kun je meerdere merken selecteren en voor elk merk een andere rol toewijzen.
Wat is het verschil tussen een samenwerker en een teamlid?
Een samenwerker heeft toegang tot de specifieke merken die je selecteert. Een teamlid heeft een rol voor alle merken in de organisatie, ook voor toekomstige merken, en krijgt daarnaast eventuele organisatiemachtigingen die bij die rol horen.
Krijgt de uitgenodigde persoon een melding?
Dat is optioneel. Wanneer je een samenwerker toevoegt, kun je kiezen of je die persoon een melding per e-mail wilt sturen.
Hoelang is een uitnodiging per e-mail geldig?
Uitnodigingen die per e-mail worden verstuurd, verlopen na 24 uur. Als de uitgenodigde persoon de uitnodiging dan nog niet heeft geaccepteerd, kun je die opnieuw versturen. Hieronder lees je hoe je dat doet.
Hoe verstuur ik een uitnodiging opnieuw?
Als de persoon de uitnodiging na 24 uur nog niet heeft geaccepteerd, ga je naar het tabblad Samenwerkers in Gebruikersbeheer, zoek je die persoon op in de lijst en klik je op Link opnieuw versturen. Je kunt de link één keer per uur opnieuw versturen.
Wat moet de uitgenodigde persoon doen om in te loggen?
Die persoon moet de uitnodiging accepteren via de e-mail die we sturen. Het account blijft inactief totdat dat is gebeurd. Inloggen kan dus niet eerder en opnieuw registreren is niet nodig. Loopt die persoon vast? Verwijs die dan naar Inloggen bij Metricool via de website.
Gerelateerde artikelen