Merken aan je account toevoegen of verwijderen
Bijgewerkt vorige maand
Voordat je een ander sociaal account koppelt
Als je een ander sociaal account aan hetzelfde merk koppelt, worden historische gegevens van beide accounts gecombineerd. Als je een ander account wilt koppelen, verwijder je eerst het merk en maak je een nieuw merk aan. Gratis accounts kunnen hun merk niet verwijderen of vervangen. Als je een ander account wilt koppelen, upgrade je naar een betaald abonnement.
Heb je al gemengde gegevens? Bekijk hoe je dit oplost
Per ongeluk het verkeerde account gekoppeld? Bekijk hoe je dit corrigeert
Voeg merken toe om meerdere bedrijven te beheren, of verwijder een merk om een plek vrij te maken en andere sociale accounts of advertentieplatforms te koppelen. Gratis accounts bevatten één merk dat niet kan worden verwijderd of vervangen.
➕ Een merk toevoegen
Ga in het menu rechtsboven naar Verbindingen en klik op de knop + Toevoegen. Je kunt ook de snelkoppeling in het hoofdmenu gebruiken.
Klik op Accepteren in de bevestigingspop-up waarin wordt gevraagd of je akkoord gaat met het aanmaken en selecteren van een nieuw leeg merk.
Het nieuwe merk verschijnt onderaan je lijst en is klaar om de sociale netwerken ervan te koppelen.
🗑️ Een merk verwijderen
Als je een merk naar een ander account wilt verplaatsen in plaats van het te verwijderen, kun je merken laten overzetten door contact op te nemen met ons supportteam. Meer informatie over het overzetten van merken.
Klik op de pagina Verbindingen op het pictogram met drie puntjes naast de knop + Toevoegen en selecteer Merk verwijderen.
Als dit een gedeeld merk is waarvan iemand anders de eigenaar is, heet de optie in plaats daarvan Merk verlaten. Je verliest de toegang ertoe, maar het merk blijft actief in het account van de eigenaar.
Klik op Bevestigen in de pop-up waarin wordt gewaarschuwd dat het merk en de bijbehorende instellingen en gegevens uit je account worden verwijderd.
Wat gebeurt er met je gegevens wanneer je een merk verwijdert
Door een merk te verwijderen maak je de merkplek in je abonnementen vrij, zodat je een nieuw merk kunt aanmaken. Niet alle gegevens gedragen zich na verwijdering op dezelfde manier:
Historische statistieken van gekoppelde sociale netwerken zijn gekoppeld aan je sociale account, niet aan het merk zelf. Als je hetzelfde account opnieuw aan een nieuw merk koppelt, blijven je historische gegevens beschikbaar.
Planner-berichten en web- of bloggegevens zijn gekoppeld aan de unieke interne ID van het merk. Als je een merk verwijdert, worden deze gegevens verwijderd, tenzij je het merk binnen de herstelperiode terugzet.
Geplande berichten worden niet gepubliceerd zolang het merk is verwijderd.
De synchronisatie van Analytisch stopt tijdens de verwijderingsperiode. Sommige statistieken, zoals het aantal volgers en Stories, kunnen alleen worden bijgehouden zolang het merk actief is en kunnen niet worden hersteld voor de verwijderingsperiode. Bekijk welke statistieken worden beïnvloed.
Medewerkers met toegang tot het merk verliezen die toegang onmiddellijk en hun rollen en rechten voor dat merk worden inactief.
Er is geen optie om een merk te archiveren. Verwijderen is de enige manier om een merk te deactiveren.
Gratis versus betaalde accounts
Bij betaalde abonnementen wordt een merk samen met de instellingen en gegevens verwijderd. Je kunt vervolgens een nieuw merk aanmaken om andere sociale media-accounts of advertentieplatforms te koppelen. Gratis accounts bevatten één merk dat niet kan worden verwijderd of vervangen.
Een verwijderd merk herstellen
Verwijderde merken kunnen worden hersteld
Als je per ongeluk een merk hebt verwijderd of er opnieuw toegang toe nodig hebt, neem je contact op met ons supportteam. Merken kunnen binnen 45 dagen na verwijdering volledig worden hersteld, inclusief Planner-inhoud, instellingen en gegevens.
Om een merk te herstellen, heb je een beschikbare merkplek in je huidige abonnement nodig. Berichten die tijdens de verwijderingsperiode waren ingepland, verschijnen na het herstel nog steeds in de Planner, maar worden niet met terugwerkende kracht verzonden.
Gerelateerde artikelen