Merken toevoegen aan of verwijderen uit je account
Bijgewerkt vandaag
Voordat je een ander socialmedia-account koppelt
Als je een ander socialmedia-account aan hetzelfde merk koppelt, worden de historische gegevens van beide accounts samengevoegd. Wil je een ander account koppelen? Verwijder dan eerst het merk en maak een nieuw merk aan. Met een gratis account kun je je merk niet verwijderen of vervangen. Upgrade naar een betaald abonnement om een ander account te koppelen.
Zijn je gegevens al samengevoegd? Bekijk hoe je dit oplost
Per ongeluk het verkeerde account gekoppeld? Bekijk hoe je dit corrigeert
Voeg merken toe om meerdere bedrijven te beheren, of verwijder een merk om een plek vrij te maken en andere socialmedia-accounts of advertentieplatforms te koppelen. Gratis accounts bevatten één merk dat niet kan worden verwijderd of vervangen.
Een merk toevoegen
Accounteigenaren en teamleden met een rol waartoe de toestemming voor merkenbeheer behoort, kunnen merken toevoegen. Samenwerkingspartners kunnen dit niet.
Je kunt het merk tijdens het aanmaken een naam en afbeelding geven. Beide zijn optioneel.
Ga in het menu rechtsboven naar Verbindingen en klik op de knop Merk toevoegen. Je kunt ook de snelkoppeling in het hoofdmenu gebruiken.
Klik op Afbeelding uploaden om een afbeelding toe te voegen en kies een PNG- of JPG-bestand. We passen het formaat aan naar 80×80 px.
Typ een naam bij Merknaam. Als je dit leeg laat, geven we het merk een naam zodra je het eerste account koppelt.
Klik op Merk aanmaken.
Het nieuwe merk verschijnt onderaan je lijst en je kunt er nu socialmedia-accounts aan koppelen. Je kunt de naam en afbeelding altijd wijzigen via Merkinstellingen.
Een merk verwijderen
Als je een merk naar een ander account wilt verplaatsen in plaats van het te verwijderen, neem dan contact op met ons supportteam. Lees meer over het overdragen van merken.
Open in het menu rechtsboven Verbindingen of Merkinstellingen. Bovenaan de pagina zie je in beide gevallen hetzelfde gedeelte Merken.
Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de knop Merk toevoegen en selecteer Merk verwijderen.
Het menu hangt af van je toegangsrechten. Teamleden met een rol waartoe de toestemming voor merkenbeheer behoort, zien Merk verwijderen. Teamleden zonder die toestemming zien het menu niet. Samenwerkingspartners en iedereen die een gedeeld merk gebruikt dat van iemand anders is, zien in plaats daarvan Merk verlaten. Je verliest dan de toegang, maar het merk blijft actief in het account van de eigenaar.
Klik op Bevestigen in het pop-upvenster. Hierin staat dat het merk en de bijbehorende instellingen en gegevens uit je account worden verwijderd.
Wat gebeurt er met je gegevens als je een merk verwijdert?
Als je een merk verwijdert, komt de merkplek in je abonnementen vrij, zodat je een nieuw merk kunt aanmaken. Niet alle gegevens worden op dezelfde manier behandeld na verwijdering:
Historische statistieken van gekoppelde socialmedia-accounts zijn gekoppeld aan je socialmedia-account, niet aan het merk zelf. Als je hetzelfde account opnieuw aan een nieuw merk koppelt, blijven je historische gegevens beschikbaar.
Berichten in de Planner en website- of bloggegevens zijn gekoppeld aan de unieke interne ID van het merk. Als je een merk verwijdert, worden deze gegevens verwijderd, tenzij je het merk binnen de herstelperiode terugzet.
Ingeplande berichten worden niet gepubliceerd zolang het merk is verwijderd.
De synchronisatie van Analytisch stopt tijdens de verwijderingsperiode. Sommige statistieken, zoals het aantal volgers en Stories, kunnen alleen worden bijgehouden zolang het merk actief is en kunnen niet met terugwerkende kracht worden hersteld voor de verwijderingsperiode. Bekijk welke statistieken worden beïnvloed.
Samenwerkingspartners met toegang tot het merk verliezen die toegang direct. Hun rollen en rechten voor dat merk worden inactief.
Je kunt een merk niet archiveren. Verwijderen is de enige manier om een merk te deactiveren.
Gratis en betaalde accounts
Bij betaalde abonnementen wordt een merk samen met de instellingen en gegevens verwijderd. Je kunt vervolgens een nieuw merk aanmaken om andere socialmedia-accounts of advertentieplatforms te koppelen. Gratis accounts bevatten één merk dat niet kan worden verwijderd of vervangen.
Een verwijderd merk herstellen
Verwijderde merken kunnen worden hersteld
Als je per ongeluk een merk hebt verwijderd of er opnieuw toegang toe nodig hebt, neem dan contact op met ons supportteam. Merken kunnen tot 45 dagen na verwijdering volledig worden hersteld, inclusief Planner-inhoud, instellingen en gegevens.
Om een merk te herstellen, heb je een beschikbare merkplek in je huidige abonnementen nodig. Berichten die tijdens de verwijderingsperiode waren ingepland, zijn na herstel nog steeds zichtbaar in de Planner, maar worden niet alsnog verzonden.
Gerelateerde artikelen